Aktiviteter

På våra Dojos finns det ofta flera olika aktiviteter att välja mellan.
Vi kan inte garantera att vi alltid har alla aktiviteter då det ofta beror på vilka mentorer som är på plats just den dagen. Men det finns nästan alltid mer än en aktivitet, och mentorer som är villiga att hjälpa vad ni än håller på med.

Scratch/Code.org

Är det första gången rekommenderar vi Scratch/Code.org.
Då finns det många bra utmaningar att prova för att sin egen takt komma framåt.

Har du hållit på med code.org eller scratch och kanske håller på med ett eget scratch projekt (eller vill börja med ett) så är det också fritt fram i denna kategori.

Fråga gärna en mentor i början av Dojon om hjälp att komma igång så ni hamnar på rätt ställe.

Matematik & Spelprogrammering

Textprogrammering med Coffee script och JavaScript kan användas för att rita bilder. Om man visar dessa i snabb följd uppstår animationer. Här använder vi bland annat koordinater, vinklar, for-loopar och Pytagoras för att skapa intressanta figurer samt enkla men roliga spel!

C# with bots

Ever thought about creating your very own chat robot? Now is your chance! Together we create chat robots that you can talk to using skype/messenger or a bunch of other chat clients. Imagine the possibilities? A chatrobot that keeps track of your homework? Maybe a chat robot that helps you with the homework?

 

Bygga en egen hemsida

Tillsammans med en mentor går ni igenom grunderna för att bygga en egen hemsida. Ni gör sidans uppbyggnad i HTML, hur den ska se ut i CSS och kanske lite interaktiva upplevelser med JavaScript.

Eget projekt

Har du något eget du redan håller på med? PERFEKT! Det finns rum just för det, då har vi mentorer också koll på det och frågar er och ser vad vi kan hjälpa med.

Inte säker

Är du osäker på vad du vill göra denna gång är biljetten perfekt för dig. Direkt efter Dojons intro så sätter vi oss ned och hittar på vad som passar dig bäst att jobba på.

 

Senaste Nyheter

Gilla oss på Facebook